Jäljestämässä

Mopseistamme Kille tuntuu käyttävän nenäänsä enemmän kuin muut, sen näkee usein kulkevan kuono maassa jonkun hajun perässä. Kun tähän vielä lisää sen, että Kille on hyvin aktiivinen nuorukainen, tuntui hyvältä idealta ilmoittaa se jäljestystunnille. Nenätyöskentely on hyvää aktivointia vähän lyhytkuonoisemmallekin.

Tunnilla tehtiin aluksi namiruutu jolla aktivoitiin koira etsimään hajua maanpinnasta. Sen jälkeen tehtiin lyhyt namijälki ja viimeisenä kaksi tonnikalajälkeä vetämällä tonnikalalla täytettyä sukkahousunpunttia maassa. Kille meni hienosti molemmat tonnikalajäljet alusta loppuun ja sai kehuja erityisesti sinnikkyydestään, kuono pysyi tehokkaasti maassa jälkeä etsimässä. Vastaavia harjoituksia jatketaan varmasti kotonakin, niin innoissaan tuntui Kille lajista olevan.

20130628-163800.jpg