Kauden ensimmäiset kantarellitreenit

Tänään tehtiin Killelle kauden ensimmäinen kantarellien etsintäharjoitus. Tuoreita kun ei vielä ole, käytettiin viime kesältä kuivattuja sieniä. Näitä kuivattuja kantarelleja Kille etsi sisällä alkutalvesta aktivointiharjoituksina, mutta nyt oli kulunut useampi kuukausi edellisestä harjoituksesta. Niinpä kantarellipurkki piilotettiin helpohkoon paikkaan omalle takapihalle. Kille muisti välittömästi mitä “etsi kanttis” tarkoittaa ja hajuaistikin toimi moitteettomasti; se meni heti pyörimään purkin lähettyville. Ainoa unohtunut seikka oli ilmaisu;
kun purkki löytyi, Kille pysähtyi ja otti kysyvän näköisen katsekontaktin, mutta ei muistanut istua. Purkki piilotettiin vielä pariin kertaan ja hienosti löytyi! Nyt pitää vaan palauttaa sitä ilmaisua mieleen ja tehdä lisää etsintäharjoituksia, jotta meillä on kantarellimopsi terässä sitten kun varsinainen sienikausi alkaa.