Pennun hankintaa suunnitteleville muistutuksena

Tänä kesänä on osunut silmiin muutamakin uutinen, jotka kertovat siitä, että laitonta tai vähintäänkin epäeettistä koiranpentukauppaa käydään edelleen. Pennun hankintaa suunnittelevan kannattaa perehtyä siihen mitä pentutehtailu on sekä SEY:n ohjeisiin pentua hankkivalle jotta voi välttyä ostamasta pentua arveluttavista oloista.

Mopsin kohdalla kannattaa varautua siihen, että sopivaa pentua voi joutua odottamaan, pentuja ei ole jatkuvasti saatavilla. Siitä huolimatta kannattaa olla kärsivällinen ja hankkia pentu vastuuntuntoiselta kasvattajalta. Kasvattajiin kannattaa ottaa yhteyttä hyvissä ajoin ja tiedustella heidän pentusuunnitelmiaan, näin on paremmat mahdollisuudet saada pentu kotiin silloin kun on suunnitellutkin. Jos törmää sellaiseen myyjään, jonka toiminta epäillyttää, ei pentua missään tapauksessa pidä ostaa, ei edes säälistä! Näitä pentuja pyörii markkinoilla juuri niin kauan kuin niille löytyy ostajiakin ja ostamalla pennun, tulee vain kannattaneeksi kyseenalaista tai laitonta toimintaa ja sen jatkumista.

Meille ei ole ihan lähitulevaisuudessa pentuja suunnitteilla, mutta jos mopsinpentua etsii, kannattaa aloittaa katsomalla esimerkiksi Suomen Mopsikerho RY:n pentuvälityksessä olevat pentueet.